Gütermann Maraflex 150 m

Elastische stoffen zijn trendy. Ze zijn comfortabel, vorm- en scheurvast. Om jersey en andere outfits te creëren die perfect zitten, zijn elastische naden nodig. Daarvoor is nu de kwaliteitsdraad Gütermann Maraflex verkrijgbaar. Hij zorgt voor meer rekbaarheid – en de kleding maakt elke beweging mogelijk.

Gütermann Maraflex is de elastische naaidraad voor huishoudelijke naaimachines. Het tovert met speels gemak de rekbare naden in rechte steek-look – zonder overlock- of coverlock-naaimachine.

Met een rekbaarheid tot 80 procent is deze naad bijzonder flexibel. Het is perfect geschikt voor het naaien van lichte tot middelzware gebreide kleding en elastische weefsels, zoals jersey of stoffen met elastaan.

Gütermann Maraflex wordt altijd gecombineerd als naald- en onderdraad gebruikt en met een geringe draadspanning genaaid. Zo heeft de naad de ruimte om later optimaal uit te zetten. De beste elasticiteit van de naad wordt bereikt met vier steken per centimeter.

Of het nu gaat om een ronde hals, aanliggende zoomnaden of boorden aan pijpen en mouwen – Maraflex maakt kleding flexibel. Het past uitstekend bij hoodies, jogging- en kinderbroeken. Bij niet-rafelende stoffen is omslaan en afzomen niet meer nodig: gewoon de extra naad plat afsnijden – en klaar.

Net als de meeste hoogwaardige naaigaren van Gütermann creativ wordt ook Maraflex met Micro Core Technology® geproduceerd. MCT® is een uniek productieproces waarbij een polyester kerndraad omwikkeld wordt door een microfilament polyester – Made in Germany. Deze productiemethode maakt Maraflex tot een bijzonder hoogwaardig naaigaren.

Weergave